روز عاشورای هر سال آیین سنتی مذهبی توزیع غذای نذری در روستای باغملک مبارکه اصفهان برگزار می شود. این آیین سنتی ۳۰۰ ساله با میزبانی روستاهای اراضی و باغملک است. در روز عاشورا اهالی روستای اراضی با کاروان عزاداری به سمت روستای باغملک می روند و بعد از پایان مراسم سینهزنی و اقامه نماز ظهر در حسینیه روستا ، مردم این روستا با طپخ غذا در خانه های خود و با تزیینات زیبا داخل سینی، میزبان مردم روستای اراضی می شوند. روستای باغملک در سی و پنج کیلومتری اصفهان واقع شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم ، در روز تاسوعا ، اهالی روستای باغملک میهمان روستای اراضی میشوند و در روز عاشورا اهالی این روستا ، میزبان اهالی روستای اراضی می شوند.
در روز تاسوعای حسینی همه اهالی روستای اراضی در خانهها غذای نذری پخته و پس از تزیین غذاها و قرار دادن آن در سینی های بزرگ، نذور خود را براساس آیینی سنتی بر روی سر گذاشته و به حسینیه می آورند.
پس از اقامه نماز جماعت در ظهر تاسوعا، در حسینیه روستای اراضی، همه اهالی و مهمانان در این مکان که شامل دکههای بسیاری هستند، جمع شده و پس از باز شدن درب های حسینیه، همگی وارد قسمتی که دکههای حسینیه قرار دارد، میشوند.
هر خانواده، مهمانان خود را به یکی از دکههای حسینیه برده و غذایی را که آماده کرده است، برسر سفره قرار میدهد.
همین برنامه، روز عاشورا در روستای باغملک برپا میشود.
از ویژگیهای برجسته مراسم عزاداری حسینی در روستاهای اراضی و باغملک، اطعام دهی به عزاداران شرکت کننده از اقصی نقاط شهرستان مبارکه و استان اصفهان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: برای ثبت آیین سنتی در آثار فرهنگی ناملموس کشور، برخی از مقدمات به ثبت رسانی شامل ساخت مستند تلویزیونی و اطلاع رسانی در سایت های مختلف انجام شده است.
سید عباس صالحی افزود: حمایت های لازم برای تدوین و انتشار یک کتاب برای کمک به ثبت این آیین هم انجام خواهد شد.